Splošni pogoji spletne trgovine Fotomedia Online so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Fotomedia Online je spletna trgovina (v nadaljevanju trgovina), katere lastnik in upravitelj je podjetje Marjan Laznik s.p., Radvanjska cesta 43, 2000 Maribor, matična številka: 3211614000, davčna številka: SI85955868 (v nadaljevanju trgovec).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med trgovcem in potrošnikom (v nadaljevanju kupec, uporabnik, potrošnik).

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik (kupec) je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Splošni pogoji poslovanja so na vpogled tudi na prevzemnem mestu (Fotomedia, Marjan Laznik s.p., Radvanjska cesta 43, Maribor).

Vrste uporabnikov

Z enkratnim vpisom v spletno trgovino preko elektronske pošte postane obiskovalec gost, s potrjeno registracijo v spletno trgovino pa postane član. Tako gost kot član (v nadaljevanju uporabnik) pridobita pravico do nakupa v spletni trgovini. 

Ob registraciji v sistem spletne trgovine, obiskovalec pridobi uporabniško ime in geslo, s katerima ob vsakem obisku spletne trgovine dostopa do svojega računa oz. pridobi pravico do nakupa. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. 

Dostopnost informacij

Trgovec se zavezuje, da bo uporabniku, še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 •     podatke o podjetju (ime in sedež podjetja, matična številka),
 •        kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 •        bistvene lastnosti blaga (vključno s po prodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka,
 •        dostopnost blaga (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 •        pogoje dostave blaga (ter način, kraj in rok dostave),
 •        cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 •        način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 •        časovno veljavnost ponudbe,
 •        rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 •        pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Cene in ažurnost podatkov

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Izjema je oddelek Rabljeni predmeti in oprema, kjer gre pri artiklih, ki pod ceno nimajo pripisa »brez DDV« za posebno ureditev v skladu s 102. in 104. členom ZDDV-1 in davek ni prikazan po 110. členu ZDDV-1. 
Zavezanci za DDV so dolžni ob registraciji navesti tudi svojo davčno številko.
Trgovec skuša čim bolje skrbeti ter zagotavljati ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletu. Kljub temu pa se lastnosti izdelkov, dobavni rok in cena spreminjajo, zato obstaja možnost, da trgovec ne utegne sočasno s spremembo popraviti podatkov na spletnih straneh. 

Če se vam cena zdi bistveno previsoka (glede na konkurenčne ponudbe), nas o tem obvestite, obstaja verjetnost, da izdelku (če se je cena povsod drugod znižala) še nismo uspeli spremeniti cene.

V primeru, da se cena izdelka v času obdelave naročila spremeni, bo trgovec kupca o tem obvestil. Trgovec bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Akcijska cena oz cena izdelka v razprodaji velja za toliko izdelkov, kolikor jih je na zalogi, razen, če je pri izdelku drugače navedeno.

Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Dopuščamo možnost napak pri objavljenih opisih in lastnostih izdelkov.

Naročanje

Naročanje poteka preko interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščene v kategorijah izdelkov.

Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki  jih je kupec izbral. Kupcu so izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila vselej dostopni v spletni trgovini v rubriki Mojračun.

O morebitni spremembi naročila oz. preklica, mora kupec o tem ponudnika obvestiti na email naslov trgovina@fotomedia.si, kjer mora navesti tudi številko nakupa, ki je omenjena v elektronskem sporočilu o nakupu.
Trgovec v obljubljenem roku blago zapakira, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok začne šteti en dan po datumu prevzema blaga.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: trgovina@fotomedia.si.

Obrazec za odstop od pogodbe je potrošniku na voljo tukaj.

V primeru odstopa od pogodbe kupec prejeto blago vrne na naslov trgovca: Fotomedia, Marjan Laznik s.p., Radvanjska cesta 43, p.p.1304, 2111 Maribor (pošlje po pošti, ali ga osebno dostavi).

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Potrošnik mora blago vrniti prodajalcu nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil potrošnik za to kriv. Potrošnik izdelkov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus izdelkov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Edini strošek, ki potrošnika bremeni v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Blago (izdelek) je potrebno vrniti trgovcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). 

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe. Možnosti odstopa od pogodbe ni pri nakupu programske opreme ali avdio in video nosilcev, če je potrošnik odprl varnostni pečat.

Odstop od pogodbe ni mogoč za blago:

·      za blago ali storitve, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe;

·      za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;

·      za blago, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, je hitro pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe;

·      za opravljano storitev, če podjetje pogodbo v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od pogodbe, ko jo podjetje v celoti izpolni;

·      zapečatene avdio ali videoposnetke in računalniške programe, če je potrošnik po dostavi odprl varnostni pečat;

·      zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat;

·      blago, ki je zaradi svoje narave neločljivo pomešano z drugimi predmeti;

·      digitalne vsebine, ki se ne dostavijo na otipljivem nosilcu podatkov, če se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo.

Vračilo opravljenih vplačil vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani prodajalca) bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Trgovec vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik (kar je najbolj običajno s plačilom na transakcijski račun), razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugačnega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Uporabniku se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

Odstop potrošnika od pogodbe za artikle iz kompleta

Če se kupec odloči za odstop od pogodbe za izdelke, ki tvorijo komplet, lahko za celoten komplet zahteva zamenjavo za enak komplet ali vračilo kupnine. Kupec lahko zamenja izdelek iz kompleta, v primeru stvarne napake ali poškodbe izdelka, zanj pa ne more zahtevati vračila kupnine. V primeru uveljavljanja garancije izdelka iz kompleta velja garancijski rok proizvajalca.

Vračilo izdelkov za pravne osebe

Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo blaga v okviru garancijskih pogojev. Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh ali vračila kupnine, kot to velja za ostale potrošnike (fizične osebe).

Stvarna napaka

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Trgovec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

 •        odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 •        blago z napako zamenja z novim brezhibnim ali
 •        vrne plačani znesek.

Kdaj je napaka stvarna? Kadar:

 •        izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
 •        izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
 •        izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
 •        je trgovec izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost izdelka?

Preverja se z drugim, brezhibnim izdelkom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem izdelku.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled izdelka. Obrazec za prijavo stvarne napake se nahaja tukaj.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na izdelku natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Načini plačila 

Ponudnik si pridržuje pravico plačila blaga izključno po predračunu, ne glede na vrednost naročila!

1. Plačilo po povzetju (ob dostavi izdelka)

Plačilo po povzetju je možno samo za nakupe v vrednosti do 100 EUR! Za plačila po povzetju zaračunavamo pribitek v višini 1 EUR.

Ob dostavi paketa poštarju ali dostavljalcu (ali na Pošti Slovenije, če vas ob dostavi izdelka ni doma) poravnate znesek nakupa (vrednost izdelka).  

Pošta vam dodatno zaračuna provizijo za prenos denarja.

 •        1,05 EUR za vrednost odkupnine do 98,00 EUR
 •        1,07% od vrednosti za vrednost odkupnine nad 98,00 in do 501,00 EUR
 •        5,36 EUR + 0,30% od vrednosti za vrednost odkupnine nad 501,00 EUR.

Provizija je oproščena plačila DDV. Ceno za odkupnino(znesek naročenih izdelkov) plača prejemnik pošiljk, ki je tudi plačnik provizije za plačilo odkupnine. Provizijo plačate v vsakem primeru, tudi če je poštnina brezplačna.

Proviziji se lahko izognete s plačilom po predračunu (bančno nakazilo).

Kupec, ki je naročil izdelek in le tega ni prevzel, je obvezen vsa nadaljnja naročila naročati po predračunu in pokriti stroške pošiljanja, ki so nastali zaradi njegovega naročila, katerega ni prevzel. V nasprotnem primeru bodo vsa njegova nadaljnja naročila stornirana.

2. Plačilo po predračunu (Bančno nakazilo na podlagi izstavljenega predračuna)

Pri tovrstni izbiri plačila vam ob zaključku nakupa na vaš email naslov pošljemo predračun z vsemi potrebnimi podatki za izvršitev bančnega nakazila. Predračun poravnate bodisi preko spletne banke ali osebno na katerikoli banki ali pošti v Sloveniji.

Po prejemu nakazila vas o tem obvestimo in odpošljemo paket. Ker ste znesek nakupa že plačali preko bančnega nakazila, poštarju ob dostavi paketa ne plačate ničesar.

3. Plačilo z gotovino ob osebnem prevzemu blaga

Ob osebnem prevzemu lahko plačilo blaga opravite v gotovini (neomejena vrednost) ali s plačilnimi karticami Activa, Mastercard, Maestro,Visa, Visa Electron, American Express ter Diners.

4. Plačilo preko Paypal (kreditne kartice)

Pri plačilu preko Paypal se skupni znesek poveča za 4%.  Provizija za Paypal (znesek provizije je prikazan pri dokončanju naročila pod načinom plačila). Seštevek bo prikazan v skupnem znesku drugih stroškov (npr. prevoz, darilno pakiranje,...). Na računu prejmete ločeno izpisane postavke (izdelek, prevoz, Paypal ali druga provizija, storitve,...).

Garancija

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V tem primeru nas kupec lahko kontaktira, da mu sporočimo aktualne podatke. Kupec je ob prevzemu dolžan blago preveriti in morebitne nepravilnosti ali poškodbe izdelka oziroma embalaže na kraju dostave takoj sporočiti dostavljavcu ali (ob osebnem prevzemu) osebju v trgovini, nato pa se s podjetjem dogovoriti za zamenjavo blaga ali vračilo kupnine. Naknadne prijave izven garancijskih napak ali poškodb podjetje ni dolžno obravnavati, saj kasneje ni možno ugotavljati,ali je do napak oziroma poškodb prišlo pred ali po prevzemu blaga.

Za uveljavljanje garancije in servisno vzdrževanje se lahko obrnete na najbližjega pooblaščenega serviserja.Pri uveljavljanju garancije veljajo garancijski pogoji, navedeni na garancijskem listu, ki mora biti priložen vsakemu izdelku, ali je vsebovan na računu.

Garancija praviloma ne velja za: potrošni material, baterije, Ni-Cd in NiMH baterije in akumulatorje, žarnice, diskete, optične medije, video in avdio kasete, varovalke, elektronske komponente, ipd.

Svetujemo vam:
če uveljavljate garancijo, boste popravljen izdelek prejeli najhitreje, če garancijo uveljavljate neposredno pri proizvajalcu oziroma njegovem pooblaščenem servisu.

Kupoprodajna pogodba, nakupno naročilo - hranjenje

Trgovec uporabniku, ki kupi izdelek iz spletne trgovine, izda račun v pisni obliki. Kupoprodajna pogodba v obliki nakupnega naročila je v elektronski obliki shranjena na strežniku spletne trgovine Fotomedia Online in je uporabniku (kupcu) dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj račun).

Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku. Za presojo določil kupoprodajne pogodbe se uporablja slovensko pravo. V kolikor ima kupec težave s prijavo ali na njegovo željo mu spletna trgovina posreduje kupoprodajno pogodbo na elektronski naslov.

Odveza odgovornosti

Spletna trgovina Fotomedia Online deluje po vzoru kataloške prodaje, podatki o dobavi pa so ustvarjeni na podlagi informacij s strani dobaviteljev izdelkov in so informativne narave. Kljub prizadevanju za stalno ažuriranost trgovine in dobavnih rokov se lahko zgodi, da se podatki o lastnostih izdelkov, njihovi ceni ali dobavi spremenijo tako hitro, da nam ne uspe popraviti podatkov in je opis izdelkov še vedno nespremenjen na seznamu spletne trgovine. V takem primeru bomo kupca obvestili o spremembah in mu omogočili preklic naročila, zamenjavo naročenega izdelka ali se dogovorili za kakšno drugo možnost. Ob ponovni dobavljivosti izdelka ne moremo vedno zagotoviti iste cene, kot jo je imel pred umikom iz prodaje, ker so cene v veliki meri odvisne od cen dobaviteljev.

Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo vedno dejanskih lastnosti blaga.
Pridržujemo si pravico do tipkarskih in sistemskih napak. Če slučajno te nenamerno nastopijo bomo kupca o tem takoj obvestili.

Trgovec ne odgovarja za vsebino mnenj o izdelkih, kijih napišejo obiskovalci. Trgovec mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista,ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. Trgovec ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.

Trgovec ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih izdelka in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih trgovec v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni. 

Varnost

Trgovec uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Fotomedia Online v te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

Varovanje osebnih podatkov

Trgovec se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 in ZVOP-1.

Vse podrobne informacije o obdelavi osebnih podatkov najdete v poglavju Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov. 
Uporabnik se mora zavedati, da je dolžan spletnemu trgovcu posredovati svoje osebne podatke v pravilni in resnični obliki, prav tako je dolžan spletnega trgovca obvestiti o spremembi svojih podatkov. Uporabnik s sprejetjem teh pogojev potrjuje, da so osebni podatki, ki jih je navedel, pravilni.

Podatki o uporabniku so pri nas računalniško obdelani in varovani v skladu z vsemi veljavnimi predpisi. Spletna trgovina Fotomedia Online se zavezuje, da vaših kontaktnih in osebnih podatkov ne bo nikoli posredovala tretjim osebam oz. strankam brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, razen če tako zahteva zakon. Uporabnik pri registraciji v spletno trgovino označi, ali soglaša,da mu lahko občasno pošiljamo novice oz. informativni material, ali ne. Status sprejemanja novic lahko kupec oz uporabnik kadarkoli spremeni v rubriki Moj račun. V primeru nesoglašanja s prejemanjem novic, bo uporabnik na svoj elektronski naslov prejemal samo obvestila v zvezi z naročili.

Avtorske pravice

Vse fotografije in članki so last njihovih avtorjev in se jih brez dovoljenja ne sme razmnoževati.

Piškotki 

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni? 

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije eposlovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas,brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh. 

Katere podatke vsebuje spletno mesto?

Podjetje

Ime piškotka

Namen

Čas piškotka

Marjan Laznik s.p.

cookie_test

Test zapisa piškotov

Trajanje seje

Marjan Laznik s.p.

skupaj, skupaj_cena

Podatki o košarici

Trajanje seje

Marjan Laznik s.p.

osCsid

Identifikacija uporabnikove seje

Trajanje seje

Marjan Laznik s.p.

CL_FOTOMEDIA

Nivo zasebnosti piškotkov

1 leto

Facebook Connect

-

Facebook vtični

-

Google+

-

Deli na Google+

6 mesecev

Google Analytics

_ut*

Statistika ogledov spletne strani

Različno

Pritožbe in spori

Izvensodno reševanje potrošniških sporov 

Fotomedia spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Fotomedia se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.
Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov,Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

V primeru težav se kupec s trgovcem lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 080 88 72 ali po elektronski pošti na trgovina@fotomedia.si. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova trgovina@fotomedia.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Fotomedia se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Fotomedia prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Skladno z zakonskimi normativi Fotomedia, Marjan Laznik s.p. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Fotomedia, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL